Op vakantie naar het buitenland?

Verzekeraars hebben door corona hun reis- en annuleringsverzekeringen aangepast


Aangepaste voorwaarden

Bent u van plan om op vakantie te gaan in het buitenland? Heerlijk! Let er echter wel op dat de meeste verzekeraars hun voorwaarden hebben aangepast in verband met corona. Als u in het buitenland besmet raakt of door een lockdown niet terug kan keren is het niet vanzelfsprekend dat u een beroep kunt doen op uw reisverzekering.

Annuleringsverzekering

De uitbraak van het virus is bijvoorbeeld ook geen geldige reden meer om een beroep te doen op uw annuleringsverzekering. Wordt u of een van uw gezinsleden ernstig ziek door corona dan worden de annuleringskosten vaak wel vergoed. Iedere verzekeraar gaat hier echter anders mee om. Soms moet er een doktersverklaring overhandigd worden en soms moet er zelfs sprake zijn van een ziekenhuisopname om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Zorgverzekering

Uw zorgkosten in het buitenland worden gedekt door uw zorgverzekering. Noodzakelijke medische kosten worden dus gewoon vergoed. Ook wanneer u zich in een rood of oranje gebied bevindt. Echter: deze kosten worden vergoed tot het maximum tarief van de behandeling in Nederland. Via uw reisverzekering kunt u zich hiervoor extra verzekeren. Uw reisverzekering biedt echter geen dekking als u vertrekt bij code oranje of rood. Kiest u hier toch voor dan loopt u dus het risico dat u de eventuele extra kosten zelf moet betalen.

Kleurcode

De kleurcode van een land is een belangrijk uitgangspunt voor de dekking van uw verzekeringen. Vrijwel alle verzekeraars bieden volledige dekking als u naar een land met kleurcode groen of geel gaat. Corona-gerelateerde schades zijn dan over het algemeen wel gedekt en als u zelf ernstig ziek wordt, worden ook de extra reis- en verblijfskosten vergoed. Aandachtspunt hierbij is wel of er kosten worden gemaakt die het gevolg zijn van een quarantaineverplichting. Die kosten zijn niet bij iedere verzekeraar gedekt. Is er sprake van code oranje dan bieden veel verzekeraars helemaal geen dekking meer.

Overzicht verzekeraars

Omdat iedere verzekeraar hier anders mee omgaat plaatsen wij hieronder linkjes naar diverse verzekeraars die hun voorwaarden op hun website uitleggen. Neem gerust contact met ons op als uw verzekeraar er niet bij staat of wanneer u liever persoonlijk advies wilt. Wij helpen u graag.